Beveiliging van WordPress websites

Websites worden gehackt. Ook al is uw website zelf niet van waarde voor aanvallers, de ruimte op internet om onder uw naam virussen, malware, spam etc. te verspreiden is erg aanlokkelijk voor criminelen. Daniël Tulp webbuilds zorgt voor een optimale beveiliging van WordPress websites zonder dat u daar last van heeft.

Open Source en marktaandeel

De beveiliging van WordPress websites is wellicht belangrijker dan die van andere websites. WordPress is een Open Source CMS. De broncode van het systeem is dus openbaar toegankelijk. Dit betekend dat cybercriminelen eenvoudig zelf op zoek kunnen gaan naar beveiligingslekken in de software.

Met een marktaandeel van 67% ten opzicht van andere Open Source CMS software, is de beveiliging van WordPress websites cruciaal.

Met een marktaandeel van 67% ten opzicht van andere Open Source CMS software (bron), is de beveiliging van WordPress websites cruciaal.

Daarnaast is WordPress de meest gebruikte Open Source CMS software op het internet met in 2014 een marktaandeel van 67%. Het is daarom erg efficiënt om WordPress websites aan te vallen ten opzichte van websites die op een ander CMS draaien.

Het is dus heel belangrijk om de beveiliging van WordPress websites goed op orde te hebben. Daniël Tulp webbuilds kan u daarbij helpen door standaard beveiligingsproblemen van WordPress aan te pakken en een aantal specifieke plugins te installeren die de beveiliging verhogen.

Backups

Naast het ‘dicht timmeren’ van de website is het ook zaak om voldoende backups te maken. Als het dan een keer mis gaat, is er altijd nog een ‘schone’ versie beschikbaar en kan er snel een nieuwe versie online worden gezet. Binnen het standaard beheerpakket zorgt Daniël Tulp webbuilds voor voldoende backups om altijd een recente versie terug te kunnen plaatsen.